keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Hahmoesittely: Vilma Haavisto

Vilma Haavistoa näyttelee Rosa Hautala. Vilma on Haaviston perheen vanhin lapsi. Hänen vanhempansa ovat siis Minna ja Asko, ja hänen pikkusisaruksiaan ovat Tuija ja Osku. Vilma on ollut uudessa päivässä heti alusta alkaen, jolloin hän aloitti lukion. Lukiossa Vilma innostui tanssista ja ihastui tanssinopettajaansa Ilariin. Ilari muutti pois, ja Vilma oli todella surullinen. Hän ei kuitenkaan lopettanut tanssia, vaikka ei heti hyväksynytkään uutta tanssinopettajaansa Marikaa. Vilma esitti pääosaa koulun Tuhkimo-musikaalissa. Vilman parhaimpia ystäviä olivat Jani ja Krista. Siinä oli tiivistettynä Vilman lukion ensimmäinen vuosi.

Toisena vuonna lukioon tuli Karri Palomäki niminen oppilas Kaustisilta, joka hetkellisesti sekoitti Vilman pasmat. Vilma sai idean osaalistua tanssikilpailuun, ja alkoi noudattaa "kisadieettiä" joka paisui kuitenkin niin, että Vilma sairastui syömishäiriöön. Vilma kaatui ennen tanssikisaa ja satutti jalkansa. Lääkäri kielsi Vilmaa treenaamasta, mutta Vilma ei totellut. Vilma pääsi kuin pääsikin tanssikilpailun finaaliin. Vilman ja Janin seurustelu alkoi tanssikisoissa ennen Vilman esitystä, kun he suutelivat. Vilman jalka petti esityksessä ja hänen kaularankansa murtui. Hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan ja hän joutui pyörätuoliin.

Kesän ja Lukion kolmannen vuoden alun Vilma oli pyörätuolissa. Aluksi hän oli todella masentunut, mutta Jani jaksoi tsempata ja Marikakin otti Vilman tanssitunnille, vaikka hänellä oli pyörätuoli. Kun Vilma sai pyörätuolinsa pois, juhlistivat Vilma ja Jani sitä lähtemällä saareen telttaretkelle. Pian sen jälkeen Vilma huomasi olevansa raskaana. Vilma oli järkyttynyt ja oli muutaman päivän kateissa. Haavistot, Jani ja Vilman ystävät olivat todella huolissaan, mutta Vilma oli ollut Minnan äidin luona. Vilma harkitsi aborttia, mutta lopulta Vilma ja Jani päättivät pitää lapsen. Lukion kevätnäytöksessä Vilmalla oli taas pääosa, mutta Vilma oli viimeisillään raskaana ja synnytti asuntolassa kevätnäytöksen aikana ja vain Karri oli paikalla. Samana päivänä kun vauva syntyi, kuoli Vilman pappa Ensio.

Vilma ja Jani asuvat vauvansa kanssa Haavistossa. Vilma ja Jani menevät kihloihin. Vauvan nimeksi tulee Väinö Ensio Haavisto. Vilma ja Jani suunnittelevat häitään, mutta Karri ilmestyy Vilman uniin. Polttareissaan Vilma käy selvännäkijällä, joka sanoo, että Vilma on elämänsä käännekohdassa. Häiden aamuna Vilma on aivan hermona, sillä Karri kummittelee mielessä. Krista on kaaso ja yrittää rauhoitella Vilmaa. Vilma ja Jani päätyvät naimisiin, mutta hääjuhlassa Vilma jättää Janin ja lähtee Karrin mukaan. Vilmalle ja Janille tulee iso riita Väinön huoltajuudesta. Vilma ja Karri asuvat asuntolassa ja Jani Haavistossa. Väinö sairastuu vakavasti ja on kuolla. Vilma ja Jani tajuavat, että Väinön hyvinvointi on kaikista tärkeintä ja he sopivat yhteishuoltajuudesta. Vilma ja Karri muuttavat Haavistoon.

 Vilma kirjoittaa ylioppilaaksi kun hän on käynyt lukiota neljä vuotta. Hän hakee lääkikseen, mutta ei pääse sisään. Vilma saa töitä Virtauksen terveysasemalta. Tällä hetkellä Vilma seurustelee yhä Karrin kanssa, mutta heillä on ollut lähiaikoina paljon riitoja.


kuva: yle/ uusi päivä


Joo, eli tein siis ensimmäisen hahmoesittelyn Vilmasta, kommentoikaa kenestä muusta haluisitte esittelyn:)

♥:sohvinetta

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Itseasiassa ei, en ollut katsonut sun blogia ennen kuin tein tän:)

      Poista
    2. Haluaisin nähdä tämmöisiä vaik tuiasta epusta kristasta tai jimistä

      Poista